Welkom op de site van de Spelpunt Premier League!

Click here to edit subtitle

Nieuws

view:  full / summary

Seizoen 4 van start.

Posted by adriaan95 on September 22, 2014 at 3:00 PM Comments comments (589)

Spellen veranderen spelers vergaan maar de SP premier league blijft gewoon bestaan. Ook dit seizoen gaan 16 deelnemers strijden om de hoogste eer. De competitie is sterker dan ooit, met spelers als: M44RT3N en Leroytjuhh wordt het komend seizoen alleen maar leuker! Dit seizoen gaan 15 spelers proberen de kampioen van seizoen 3 (scrabblemaster1) van de troon te stoten. Het belooft een leuk en spannend seizoen te worden.

Allemaal heel veel succes!


Organisatie sp premier league

Nieuwe Organisatie PL.

Posted by adriaan95 on May 27, 2014 at 2:00 PM Comments comments (0)

Vanaf seizoen 4 zal er een kleine wijziging plaatsvinden. Organisator Yannickvoostrum gaat er mee stoppen, hij wordt opgevolgd door Scrabblemaster1.

Yannick heel erg bedankt voor al je hulp!


Verslag week 6

Posted by adriaan95 on October 11, 2013 at 7:15 AM Comments comments (0)

Nog één wedstrijd te gaan en de helft van de competitiewedstrijden zijn gespeeld. Afgelopen dinsdag werden alweer ronde 11 en 12 afgewerkt.


De wedstrijd van de week was natuurlijk die van de beste twee spelers tot nu toe, SOA41 en rufie94. Beide spelers hadden nog geen puntverlies geleden, maar daar moest natuurlijk nu wel verandering in komen. De spanning was om te snijden in dit duel en het eindigde dan ook in 6-6. Voor deze topper won SOA41 ook al overtuigend met 7-2 van eveneens van de nummer drie van het klassement, Dartertje1988. Rufie94 zal nog in een later stadium de wedstrijd moeten inhalen tegen thenose. Bij winst zal hij, net als SOA41, 23 punten hebben na twaalf wedstrijden.


Dartertje1988 herstelde zich knap, direct na de grote nederlaag tegen SOA41. Hij gaf concierge1 geen schijn van kans en won met 7-0. Hij staat nu op een gedeelde derde plaats, samen met rozehof.


Opvallend blijven de wisselvallige resultaten van regerend kampioen Yannickvoostrum. Hij won dinsdag nipt van FVGalmelo met 7-5, maar leed daarna alweer zijn vijfde nederlaag van dit seizoen. Dennissliep was hem verassend de baas en won met 7-5. Dennissliep presteert behoorlijk verassend tot nu toe en staat zelfs na twaalf wedstrijden op een achtste plaats, met tien punten. Yannickvoostrum staat voorlopig nog wel op een vijfde positie met dertien verzamelde punten.


Blackyup en leol1 zijn de laatste weken prima bezig. Een paar weken terug waren zij nog te vinden in de onderste regionen van het klassement, maar inmiddels staan ze respectievelijk zesde en zevende. Dit komt mede dankzij afgelopen dinsdag, waar ze beide vier punten wisten te pakken


Volgende week zal de eerste competitiehelft worden afgesloten en zal tevens begonnen worden met de tweede competitiehelft. Iedereen zit, met uitzondering van SOA41 en rufie94, heel dichtbij elkaar en het lijkt erop dat we een spannende tweede competitiehelft tegemoet zullen zien.


Tot volgende week!Verslag week 4

Posted by adriaan95 on September 26, 2013 at 9:20 AM Comments comments (1)

Dinsdagavond werden speelronde 7 en 8 afgewerkt van het tweede seizoen. Het verslag daarover is hieronder te lezen.


De absolute nummer 1 van het tweede seizoen van de Spelpunt Premier League is voorlopig debutant rufie94. Na acht wedstrijden heeft hij het maximale aantal punten behaald. Nadat hij de week ervoor de toenmalige nummer 1 van de stand, Scrabblemaster1, had verslagen, ging hij deze week moeiteloos in dezelfde vorm door. Dennissliep en leol1 waren ditmaal het slachtoffer en werden met respectievelijk 7-2 en 7-3 overtuigend verslagen. Op dit moment staat rufie94 ruim bovenaan in de tussenstand. Wel moet daarbij worden opgemerkt dat nummer twee SOA41 en nummer drie Scrabblemaster1 nog enkele wedstrijden moeten inhalen.


SOA41 speelde namelijk afgelopen dinsdag slechts één wedstrijd, vanwege de afwezigheid van blackyup. Hierdoor hoefde hij alleen te spelen tegen rozehof, die met duidelijke cijfers werd verslagen ( 7-2). Scrabblemaster1 was ook afwezig afgelopen dinsdag, waardoor hij nog twee wedstrijden moet spelen. Mocht hij die winnen, heeft hij na acht wedstrijden veertien punten.


Ook Yannickvoostrum heeft nog maar zes wedstrijden gespeeld. Hierin wist hij zeven punten te halen. Afgelopen dinsdag hoefde hij alleen maar in actie te komen tegen anja42, van wie hij met 7-3 won. Anja42 verloor daarvoor ook al van Dartertje1988 met 2-7, waardoor ze geen punten wist te pakken. Desondanks staat ze voorlopig op een knappe 7e plaats, die aan het eind van de reguliere competitie recht geeft op een plek in de kwartfinales. Ook heeft ze nog een wedstrijd tegoed.


Voor leol1 loopt seizoen 2 nog niet zoals hij gehoopt had. Hij verloor afgelopen week van zowel concierge1 als rufie94 met 7-3. Na zeven wedstrijden heeft de halvefinalist van het vorige seizoen nog maar vier punten weten te verzamelen, waardoor hij op dit moment niet bij de eerste acht staat.


Na acht speelronden te hebben gespeeld, wordt langzamerhand duidelijk wie de kanshebbers zijn om het tweede seizoen te gaan winnen. Voorlopig lijken rufie94,SOA41 en Scrabblemaster1 de grootste gegadigden. Toch kan er nog veel veranderen, zeker omdat lang niet iedereen de maximale acht wedstrijden al heeft gespeeld, Ook zijn er natuurlijk nog 9 weken te gaan, dus de stand zal zeker nog wijzigingen kennen.


Tot volgende week!


Geen verslag week 2

Posted by adriaan95 on September 12, 2013 at 12:00 AM Comments comments (0)

In verband met de vele afwezigen gisteravond is er geen verslag te lezen.

Organisatie Spelpunt Premier League

Seizoen 2 is begonnen!

Posted by adriaan95 on September 4, 2013 at 10:00 AM Comments comments (0)

Afgelopen dinsdagavond werden de eerste twee speelrondes gespeeld van seizoen 2 van de Spelpunt Premier League. Hieronder is het verslag te lezen.

Tijdens dit seizoen zullen 14 deelnemers proberen een gooi te doen naar de titel. Iedereen zal twee keer tegen elkaar spelen, waarna de beste acht doorgaan naar de kwartfinales.


Titelhouder Yannickvoostrum leed in zijn eerste wedstrijd meteen puntenverlies tegen de nummer drie van vorig seizoen, Dartertje1988. In een spannende wedstrijd, waarin Dartertje1988 zelfs een 9 darter wist te gooien, hielden beide spelers elkaar in evenwicht: 6-6. Dartertje1988 was eerder op de avond het seizoen begonnen met een 4-7 nederlaag tegen Scrabblemaster1, een van de debutanten op dit toernooi. Hij kende een sterke openingsavond, want ook in de tweede wedstrijd was hij zijn tegenstander de baas en ruim ook. Hij versloeg anja42 met liefst 7-1. Hierdoor voert hij voorlopig de ranglijst aan.


Ook de verliezend finalist van vorig seizoen, SOA41, kende een uitstekende start. Zowel patrick285 als leol1 konden hem niet bijbenen ( 7-3 en 7-4) . Ook de andere tegenstander van patrick285 is er een om rekening mee te houden. Rozehof is de naam en ook hij won zijn eerste twee wedstrijden. Naast patrick285 werd ook blackyup verslagen, waardoor hij in punten gelijk staat met zowel Scrabblemaster1 als SOA41.


Door enkele afwezigheden zijn er voorlopig slechts zes spelers die al twee wedstrijden hebben gespeeld. Vier spelers konden gisteren slechts een partij spelen, terwijl vier anderen om uiteenlopende redenen nog geen enkele wedstrijd hebben gespeeld. Verwacht wordt wel dat in de loop van komende week een groot deel van die wedstrijden worden ingehaald.


Tot volgende week!

Organisatie Spelpunt Premier League

Seizoen 2

Posted by adriaan95 on August 4, 2013 at 6:45 AM Comments comments (0)

Beste mensen,                                                                                                                                                                    

4/08/2013


Alle deelnemersvan seizoen 1 hebben een mail gehad over het komende seizoen. De overige kandidaten kunnen zich later pas inschrijven.


Met vriendelijke groeten


Organisatie spelpunt premier league

Verslag kwartfinales

Posted by adriaan95 on May 15, 2013 at 11:20 AM Comments comments (0)

Kwartfinale night! Dat was het gisteravond. Welke vier spelers plaatsen zich voor de halve finale en welke vier vallen eraf? Hieronder is alles te lezen.


 Er stonden 4 schitterende affiches op het programma.


 

 SOA41-PaULoxp: Op voorhand zou je zeggen dat SOA41 op basis van de stand makkelijk zou moeten winnen van PaUloxp, maar die heeft echter niets voor niets het hoogste gemiddelde van allemaal en was niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. In een spannende wedstrijd ging het tot 6-6 gelijk op. In de dertiende leg brak SOA41 de sterke Duitser dan toch. SOA41 hield vervolgens simpel zijn eigen leg en plaatste zich zo voor de halve finales door een 8-6 overwinning.


 

Yannickvoostrum-concierge1: Bij deze wedstrijd was Yannickvoostrum de topfavoriet tegen de als zevende geplaatste concierge1. In het begin maakte Yannickvoostrum dat ook waar en leek dit de grootste uitslag van de avond te worden. Yannickvoostrum kwam maar liefst 4-0 en 6-1 voor. In de achtste leg, die Yannickvoostrum mocht beginnen, liet concierge1 een 9 darter noteren en kwam terug tot 6-2. Vanaf dat moment kwam concierge1 even helemaal los en kwam zelfs terug tot 7-6 en even was een enorme comeback in de maak. Echter was de laatste leg toch een prooi voor Yannickvoostrum die de wedstrijd besliste en 8-6 won.


 

Dartertje1988-thenose: Dartertje1988 was de favoriet op voorhand in deze wedstrijd, maar de vorm van thenose de laatste tijd mocht er ook zeker zijn dus beloofde het een spannende wedstrijd te worden. En dit gebeurde dan ook. Het werd een wedstrijd waarin er van alles gebeurde: breaks,hoge finishes en ga zo maar door. Het niveau lag erg hoog en het leek ook richting een tiebreak te gaan. Uiteindelijk werd de wedstrijd voor een tiebreak beslist: Dartertje1988 was toch te sterk voor de altijd gevaarlijke thenose en won nipt met 8-6.


 

Leol1-blackyup: Over een topfavoriet was eigenlijk weinig sprake. Leol1 was misschien over het algemeen de betere speler, maar de grote verassing van de reguliere competitie was toch blackyup. Het werd dan ook een echte kraker. Blackyup mocht beginnen en werd door een 145 finish meteen gebroken. Het initiatief lag dus bij leol1. Tot 5-5 ging het gelijk op,toen brak Blackyup leol1 en kwam hij zelfs op een 6-5 voorsprong. De leg erna zette leol1 echter aan en bracht de stand weer gelijk: 6-6. Vervolgens hielden beide spelers simpel hun eigen legs en bij een stand van 7-7 moest er worden verlengd. Tot 10-9 voor leol1 kwamen er geen breaks, dus leek de eerste Sudden Death Leg te gaan komen. Blackyup miste 121 en terwijl hij zich kon focussen op het gooien van tops, gooide leol1 161 uit en dat bracht de beslissing in de partij: 11-9.


 

Volgende week vinden de volgende halve finales plaats:

 

1:SOA41- 4:leol1

2:Yannickvoostrum-3:Dartertje1988


 

Uitsluitend op deze halve finales zal de finale gespeeld worden.

 

Wie wint de eerste editie van de Spelpunt Premier League?


Organisatie Spelpunt premier league

 

Judgement night

Posted by adriaan95 on May 8, 2013 at 10:10 AM Comments comments (0)

Judgement night! Dat was het gisteravond. Wie plaatst zich voor de play-offs en wie is uitgeschakeld? Hieronder is het antwoord te vinden.

SOA41, Yannickvoostrum, Dartertje1988, leol1 en blackyup wisten voor hun laatste competitiewedstrijd al dat ze de play-offs zouden gaan halen. Tevens was het voor Erwin19971, FVGalmelo, dennissliep, anja42 en djedwinbijradio al zeker dat ze niet door zouden gaan naar de play-offs.


Voor thenose, PaULoxp, patrick285 en concierge1 was de laatste speelronde een belangrijke. Alle vier waren ze nog niet zeker van een plek in de play-offs. Het gat tussen nummer 6 thenose en nummer 9 concierge1 was slechts twee punten.


Thenose had vooraf een heel goede kans om door te gaan. Alleen bij een nederlaag in zijn eigen partij en drie overwinningen van zijn concurrenten zou hij alsnog uitgeschakeld zijn. Hij nam het zekere voor het onzekere en won zijn eigen wedstrijd knap met 7-5 van leol1, de nummer 4 van het klassement.


Nummer 9 concierge1 moest zijn laatste partij winnen tegen Erwin19971 om door te kunnen gaan. Dat deed hij overtuigend met 7-1. Na de partij moest hij afwachten wat de concurrenten hadden gedaan. Uiteindelijk bleek dat zowel patrick285 als PaULoxp hun partij hadden verloren, wat betekende dat concierge1 door was.


Voor patrick285 zit het toernooi erop: hij eindigde als negende in de stand. Hij moest in zijn laatste wedstrijd aantreden tegen de koploper, SOA41. Ondanks dat patrick285 goed tegenstand bood, kwam hij toch tekort en verloor met 4-7. Door de overwinning van concierge1 belandde hij buiten de top acht.


Ook PaULoxp verloor zijn partij. Hij ging met 4-7 ten onder tegen de nummer twee, Yannickvoostrum. Desondanks plaatste PaULoxp zich voor de play-offs, hij eindigde namelijk op de achtste plaats.


Nu de competitie afgelopen is, is bekend geworden wie er door gaan naar de kwartfinales. De kwartfinales, die volgende week dinsdag gespeeld zullen worden, zien er als volgt uit:


Nummer 1 SOA41 neemt het op tegen de nummer 8, PaULoxp.

Nummer 2 Yannickvoostrum neemt het op tegen de nummer 7, concierge1

Nummer 3 Dartertje1988 neemt het op tegen de als zesde geplaatste thenose.

Nummer 4 leol1 speelt tegen de nummer 5, blackyup.


Het beloven zeer spannende kwartfinales te worden. Wie plaatsen zich voor de halve finales? We zullen het dinsdagavond pas weten.


 

Tot volgende week!

Organisatie Spelpunt Premier League

 

 

Verslag week 7

Posted by adriaan95 on April 25, 2013 at 10:55 AM Comments comments (0)

De reguliere competitie gaat richting haar einde, afgelopen dinsdagavond werden alweer de 13e en 14e ronde gespeeld. Hoe dat ging, is hieronder te lezen.

Koploper Yannickvoostrum kende deze week een zware week. Hij moest spelen tegen nummer twee SOA41 en de nummer vijf, Dartertje1988. Hij had voor die avond elke wedstrijd weten te winnen, maar daar kwam deze week dan toch verandering in: SOA41 bleek te sterk en won met name dankzij een sterk begin de wedstrijd, die eindigde in 3-7. Ook tegen Dartertje1988 had Yannickvoostrum niets in te brengen: het werd 7-2 in het voordeel van Dartertje1988.


Door de twee nederlagen van Yannickvoostrum heeft SOA41 de koppositie weer overgenomen. Behalve de overwinning die hij behaalde tegen Yannickvoostrum, pakte hij ook nog een punt tegen concierge1 ( 6-6). SOA41 kwam verassend met 0-4 achter, maar wist toch nog een punt uit het vuur te slepen.


Ook leol1 wist goed te profiteren van de slechte resultaten van Yannickvoostrum. Hij won al zijn wedstrijden. Tegen anja42 was er nog sprake van enige spanning ( 7-4), maar hij was snel klaar met patrick285 ( 7-1). Door deze resultaten heeft hij nog slechts een punt achterstand op nummer twee Yannickvoostrum.


Ook speelden blackyup en thenose zich veilig voor de play-offs. Beiden wisten ze de twee partijen te winnen. Blackyup rekende af met dennissliep ( 7-3) en met FVGalmelo ( 7-4). Thenose versloeg Wesley_22_ met 7-0 en verraste bovendien met een knappe overwinning op Dartertje1988: 7-3. Blackyup heeft nu 19 punten uit 14 wedstrijden, terwijl thenose 2 punten minder heeft. Beiden kunnen echter niet meer buiten de top 8 belanden, waardoor zij zich alvast kunnen voorbereiden op de kwartfinales.


Inmiddels is het ook zeker dat FVGalmelo, anja42, dennissliep, mic94 en djedwinbijradio niet door zullen gaan naar de kwartfinales. Zij kunnen met nog een ronde te gaan niet meer bij de eerste acht komen. Ook Erwin19971 lijkt het niet meer te gaan halen, al heeft hij nog een kleine kans. Hij zal dan echter zelf moeten winnen en ook anderen moeten dan dik verliezen.


Voor de nummer 7 PaULoxp, nummer 8 concierge1 en nummer 9 patrick285 wordt het nog een spannende slotweek. Patrick285 heeft slechts een punt achterstand op concierge1 en bovendien ook nog een wedstrijd tegoed. Wel zal hij op de slotdag moeten spelen tegen de koploper, SOA41. Concierge1 speelt zijn laatste wedstrijd tegen Erwin19971, terwijl PaULoxp afsluit met een wedstrijd tegen de nummer twee, Yannickvoostrum. Hij zal echter alleen punten moeten pakken als patrick285 weet te stunten tegen SOA41, alleen dan kan de play-off plek van PaULoxp in gevaar komen.


Het belooft dus nog een spannende speelronde te worden voor de plaatsen 6 t/m 9: Wie zal zich op de valreep definitief plaatsen voor de kwartfinales?

 


Rss_feed